fbpx

[:ro]COMUNICAT DE PRESĂ

             Între 26-28 noiembrie 2019 Memorialul Revoluției din Timișoara organizează, în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Fundației Europene pentru Știință și Cercetare din Berlin/Europäische Stiftung für Wissenschaft und Forschung Berlin conferința internațională După 30 de ani. Moștenirea otrăvită a comunismului.

            Deschiderea conferinței va avea loc marți, 26 noiembrie 2019, ora 10.00, la Casa Adam Müller-Guttenbrunn.

Structurată pe șapte secțiuni, conferința va reuni specialiști din șase țări: Germania, Ungaria, Bulgaria, Albania, Republica Moldova și România, care vor aborda teme incitante, precum Revoluția din Decembrie 1989, schimbările socio-politice din Europa Centrală și de Est, disidențe în perioada comunistă, comunismul în Europa Centrală și de Est și cultura memoriei.

            Pe lângă prelegeri, dezbateri și mese rotunde, în cadrul conferinței va mai avea loc un vernisaj, o prezentare de carte și un workshop la care vor participa cunoscute memoriale din România, toate evenimentele desfășurându-se în două locații:

26-27 noiembrie 2019: Casa Adam Müller-Guttenbrunn

            28 noiembrie 2019:      Memorialul Revoluției 

 

Marți, 26 noiembrie 2019, de la ora 18.00, va fi prezentată publicului expoziția itinerantă a Muzeului Memorial „Runde Ecke” din Leipzig, care va fi deschisă de către domnul Ralf Krautkrämer, consulul Republicii Federale Germania la Timişoara, şi de către doamna dr. Saskia Schmidt, şefa secţiei Cultură, Educaţie şi Probleme ale Minorităţii Germane a Ambasadei Republicii Federale Germania în România.

Joi, 28 noiembrie 2019, între orele 17.30-18.00, va fi lansat volumul Candelă împotriva timpului. După 30 de ani, în prezența autorilor: Titus Suciu și Vasile Bogdan.

Conferința se adresează atât specialiștilor, cât și publicului larg, iar intrarea este liberă.

[:]