fbpx

[:ro]Duminica 16 decembrie 2012, de la ora 19.00, a avut loc la Arena Carlo din Timișoara, SUPERCUPA MEMORIALUL REVOLUȚIEI la minifotbal, între echipa Colegiului Tehnic „Regele Ferdinand I” și echipa Fundației “Rudolf Walther”. Prima a câștigat în luna iunie turneul de minifotbal destinat elevilor de liceu “Cupa Eroilor Neamului”, iar cea de-a doua a câștigat la începutul lunii decembrie “Cupa Memorialul Revoluþiei 1989”, competiție destinatã echipelor ale unor ONG-uri, biserici și alte instituții care se ocupã de tineri defavorizaþi din punct de vedere social (orfani din revoluție, tineri proveniți din orfelinate, centre de re-educare minori, copiii strãzii etc), respectiv echipele unor asociații revoluționare.

Meciul a început în nota de dominare a liceenilor de la ”Ferdinand I”, care conduceau la un momentdat cu 2-0. Treptat mai tinerii de la Fundația ”Rudolf Walther” au prins curaj și au pus stapânire pe joc, printr-un joc de pase foarte plãcut și eficient, astfel cã la pauzã, ei conduceau cu 4-2. Repriza a doua s-a desfãșurat tot cu jucatorii Fundației la timonã, rezultatul final consființind victoria cu 8 – 4 a Fundației ”Rudolf Walther ”, care câștigã astfel prima ediție a Supercupei organizatã de Asociația Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989 Timișoara.

Cupa Eroilor Neamului este o competitie sportiva care se adreseaza elevilor din gimnaziile si liceele timisorene si aliniaza la startul ei mai multe echipe. Tineretul continua sa reprezinte un punct de interes major pentru organizatorii acestei competitii. Obiectivele primordiale ale acestei întreceri sunt dezvoltarea spiritului de competitie si stârnirea interesului pentru cunoasterea istoriei locale si nationale. Competitia este un omagiu adus Eroilor Neamului si doreste, totodata, sa îndrepte atentia elevilor participanti spre unele personalitati ale istoriei nationale si locale. Toti participantii la aceasta editie sunt invitati sa cinsteasca prin sport memoria Eroilor.
Ideea din care s-a nascut aceasta întrecere a venit din partea conducerii Asociatiei Memorialul Revolutiei 16-22 Decembrie 1989 si a avut ca punct de plecare o alta competitie de minifotbal menita a omagia Eroii cazuti în Revolutia din Decembrie 1989. Prin urmare, întrecerea dedicata Eroilor Neamului a fost precedata de Cupa Memorialul Revolutiei, competitie ce se desfasoara în fiecare an în luna Decembrie.

[foogallery id=”1567″]

[:]