fbpx

+4 0786 237 369

memorialulrevolutiei1989@gmail.com

Web Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Logo Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Web Development

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

White Labeling

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

VIEW ALL SERVICES 

[:ro]10-19 decembrie

Prezentarea expozitiei „Decembrie 1989–Momentul Timisoara” in  noul spatiu expozitional al Primariei din Piata Victoriei Nr.5. Organizatori: Primaria orasului Timisoara si Asociatia Memorialul Revolutiei.Vernisajul va avea loc in data 10 decembrie la ora 12.

 

16 decembrie

Universitatea de Vest din Timisoara-Facultatea de Muzica si Asociatia Memorialul Revolutiei organizeaza un concert comemorativ de orga, muzica de camera si canto in Cinstea Tinerilor Eroi din Timisoara  la ora 17.30, in Aula Magna UVT. In deschidere se va viziona filmul documentar „Noi nu murim!”, o productie a Asociatiei Memorialul Revolutiei, film realizat de Gabriel Burza.

17 decembrie:

 

Casa corpului didactic, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Timis si Asociatia Memorialul Revolutiei, vor organiza la ora 11.30 in sala de concerte a Liceului Ion Vidu  proiectia filmului documentar „Noi nu murim!”.

Se primesc oaspeti, revolutionari, lideri politici, personalitati de prim rang in vizita.

18 decembrie:

Se organizeaza un pelerinaj la Monumentele dedicate Eroilor pe locurile unde au  cazut Martirii nostri. Pelerinajul va incepe la ora 10 din fata Primariei. Se va pleca cu un autobuz pe traseul stabilit. In program sunt prevazute, colinzi, rugaciuni, depuneri de coroane  dupa care se vor aprinde lumanari.

-pe treptele catedralei va avea loc o veghe cu lumanari la orele 17.

19 decembrie

Pelerinaj la Slatina „Pe urmele Martirilor timisoreni disparuti in Revolutie” Se depun coroane la Troita Eroilor Romani din centrul orasului-Unitatea Militara de Politie din Slatina (Poarta II)- si la Spitalul Judetean  Slatina, apoi  va avea loc o slujba de pomenire, urmat de de  rugaciuni si  colinzi. La sfarsitul pelerinajului se vor aprinde lumanari,  si va avea loc impartirea ofrandei.

 

20 decembrie:

Vernisarea expozitiei „Zidului Berlinului-O Granita prin Germania”, urmata de prezentarea unui segment cu dimensiunile 3,5X1,5 m (2,5 tone)  din zidul respectiv, pe care am adus-o special de la Berlin pentru comemorarea din acest an a Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Totodata va fi vernisata intr-o  noua conceptie,  expozitia noastra permanenta „Revolutia Romana din Decembrie 1989”.

Evenimentul va avea loc in prezenta a numeroaselor oficialitati la ora 12, in noul nostru sediu de pe Str. Popa Sapca Nr.3-5, cu intare  din parcul Universitatii de pe Str.Oituz.

 

Urmasii si membrii familiilor indoliate vor face un  Pelerinaj la Bucuresti „Pe urmele martirilor si a Cenusii Eroilor timisoreni” disparuti in Revolutia din Decembrie 1989.Se vor depune coroane in Piata Universitatii, la monumentul din Piata Victoriei, la  Crematoriul „Cenusa”, la Cimitirul Eroilor Tineri, si la Popesti-Leordeni, unde se va oficia o slujba de pomenire la Biserica monument de langa gura de canal Castaforum locul in care s-a aruncat cenusa Eroilor Martiri timisoreni disparuti in Revolutia de la Timisoara

 

Asociatia Memorialul Revolutiei[:]