fbpx

+4 0786 237 369

memorialulrevolutiei1989@gmail.com

Web Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Logo Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Web Development

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

White Labeling

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

VIEW ALL SERVICES 

[:ro]9 decembrie 2016: 

Vineri, 9 decembrie 2016, Memorialul Revoluției și-a lansat cărțile anunțate deja de câteva zile, prin intermediul Facebook-ului și al presei.
Precum spuneam, locul de lansare a fost, ca în fiecare an, Sala „Orizont” a Uniunii Scriitorilor din România.
Lansarea a fost deschisă de către Cornel Ungureanu, reputat critic al Timișoarei și al Banatului, și președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Timiș.
Recapitulând, au fost prezentate numerosului public prezent următoarele trei titluri de carte: volumul III al Enciclopediei Revoluţiei din Timişoara 1989, coordonat de scriitorul şi cineastul Lucian Ionică, intitulat Teme ale Revoluţiei, volumul semnat de jurnalistul Lucian-Vasile Szabo şi de Gino Rado în dublă calitate: de istoric şi vicepreşedinte al Memorialului Revoluţiei, Revoluţia de la Timişoara din Decembrie 1989 pe înţelesul tuturor, precum și numărul 18 al buletinului ştiinţific şi de informare al Memorialului Revoluţiei, „Memorial 1989”, proaspăt ieşit, de asemenea, de sub tipar, pentru a cărui copertă „graficianul de serviciu” Traian Abruda a ales o lucrare a artistului plastic Laurenţiu Toma, expusă în cadrul expoziţiei personale „Magnanimity”, vernisată în 16 noiembrie 2016 la „Galeria ’89” a Memorialului Revoluţiei şi deschisă până la jumătatea lunii decembrie 2016.
Au vorbit despre cărțile lansate jurnalistul Viorel Marineasa, istoricul Dumitru Tomoni, generalul Romeo Bălan și, desigur, autorii înșiși.
Revoluția de la Timișoara „a fost urmată” de cea din Cuba și Bolivia, pentru că întâlnirea de la „Orizont” s-a încheiat cu prezentarea cărții lui Costel Balint, revoluționar și colaborator, de asemenea, al Memorialului Revoluției, Ultimul tango, unde facem cunoștință cu un Che Guevara surprins din unghiuri inedite.
Ne-am bucurat, de asemenea, să îl avem din nou alături de noi pe Constantin Duma, unul dintre importanții fotografi ai Revoluției din Timișoara, fotoreporter al agenției Naționale de Presă AGERPRES, care a imortalizat evenimentul cu o serie de instantanee sugestive.

[foogallery id=”2732″][:]