fbpx

+4 0786 237 369

memorialulrevolutiei1989@gmail.com

Web Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Logo Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Web Development

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

White Labeling

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

VIEW ALL SERVICES 

[:ro]

Marți, 13 iunie, la sediul As. Memorialul Revoluției, a avut loc vernisarea Expoziției de fotografie documentară. Fotografiile au fost realizate de Liviu Tulbure, în 14 ianuarie 1990, atunci când timişorenii au aflat cine este Ion Iliescu şi FSN. S-a considerat că revoluţia anticomunistă, începută în decembrie 1989, trebuie să continue.

Fotograful Liviu Tulbure a surprins atmosfera din Timişoara anului 1990, când principala activitate a locuitorilor era să participe la mitingurile anticomuniste. S-a considerat că revoluţia începută în decembrie 1989 trebuie să continue, după ce puterea a fost confiscată de gaşca lui Ion Iliescu, iar soarta românilor continua să rămână pe mâna foştilor comunişti şi securişti.
În acele zile, Timişoara a fost un model pentru toată ţara, fiind un bastionul anti-Iliescu, anti-comunism, anti-FSN.
“Puterea politică de atunci a fost contestată vehement de Timişoara în anii ‘90. Proclamaţia de la Timişoara, este bine să se ştie, este încă actuală, pentru că multe persoane din viaţa publică, dintre cei care ne conduc, ar trebuie să dea cu subsemnatul. Entuziasmul şi impresia lăsată de timişoreni după Revoluţie a fost un moment deosebit pentru liderii societăţii civile din Bucureşti. Îi puteţi vedea la manifestările de la Timişoara. Veneau aici să se inspire şi să îşi încarce bateriile, pentru că în Bucureşti şi în alte oraşe era o atmosferă neplăcută. Timişoara vrut o reformă completă, în toate sistemele. Timişoara era singură, era izolată, economia Timişoarei a avut de suferit pentru că propaganda comunistă din mass-media controlată de FSN promova ideea că Timişoara doreşte să se separe de ţară. Transportatorii din Timişoara erau sabotaţi, li se tăiau cauciucurile, firmele cu care colaborau au refuzat să dea marfă. Până la urmă, Timişoara, prin modelul ei, a tras toată ţara după ea. Timişoara a avut un rol important la Revoluţie, dar şi după”, a spus Traian Orban, preşedintele Memorialului Revoluţiei.

[foogallery id=”2920″][:]