fbpx

[:ro]Duminică, 09 decembrie 2012 a avut loc la Sala Olimpia din Timișoara, în cadrul programului de comemorare a Eroilor Martiri căzuți în Revoluția din Decembrie 1989, competiția sportivă Cupa “Memorialul Revoluției 1989” la minifotbal, ediția a V-a, cu echipe ale unor ONG-uri, biserici și alte instituții care se ocupă de tineri defavorizați din punct de vedere social (orfani din revoluție, tineri proveniți din orfelinate, centre de re-educare minori, copiii străzii etc), respectiv echipele unor asociații revoluționare din țară.

Din cauza condițiilor meteorologice defavorabile, două dintre echipele înscrise în competiție, respectiv METANOIA ARAD Și BERACA LUGOJ nu au mai putut ajunge la Timișoara, astfel că din cele 8 echipe înscrise inițial, au rămas doar 6, acestea fiind repartizate în două grupe de câte trei echipe. Primele două echipe din fiecare grupa au jucat semifinalele, unde s-au întâlnit: METANOIA – LIBERTATEA scor 4 – 1, respectiv RUDOLF WALTER – MEMORIALUL REVOLUȚIEI scor 6 – 2. Finala mică, disputată între MEMORIALUL REVOLUȚIEI – LIBERTATEA, a avut nevoie de prelungiri, după ce în timpul regulamentar scorul a fost 4 – 4, pentru ca în cele din urmă, LIBERTATEA ´89 să reușească adjudecarea locului 3, câștigând cu 7 – 5. FINALA mare, între echipele RUDOLF WALTER și METANOIA TIMIȘOARA nu a avut istoric, punându-se doar problema scorului, în final fiind 9-0. De altfel, echipa RUDOLF WALTER a defilat în această ediție, reușind să câștige în premieră Cupa „Memorialul Revoluției”, părând a fi o echipă din altă ligă, față de celelalte competitoare.

Remarcații turneului CEL MAI BUN PORTAR: ORBAN ALIN-TRAIAN (LIBERTATEA ´89); GOLGETER: RÂMNEANȚU PETRE (RUDOLF WALTER), secondat de coechiperul său, MORICZ ALEX, care deși nu a primit nicio distincție, a fost printre remarcații competiției; CEL MAI TEHNIC JUCĂTOR: GULAN SIMION (METANOIA TIMIȘOARA).

Toți participanții au primit pachete cu dulciuri și fructe, iar premianții au primit diplome și cupe, atmosfera fiind una placută pe întreaga durată a meciurilor. Competiția a fost organizată de către Asociația Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989 Timișoara, în colaborare cu Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și DJTS Timiș.
Rezultate

Grupa A
MECIUL Scor
MEMORIALUL REVOLUȚIEI – CENTRUL ONEȘTI 3 TIMIȘOARA 2 – 2
METANOIA TIMIªOARA – MEMORIALUL REVOLUȚIEI 1 – 1
METANOIA TIMIªOARA – CENTRUL ONEȘTI 3 TIMIȘOARA 8 – 4

Grupa B
MECIUL Scor
RUDOLF WALTER – MANĂ CEREASCĂ 8 – 0
LIBERTATEA 89 – RUDOLF WALTER 1 – 5
LIBERTATEA 89 – MANĂ CEREASCĂ 3 – 1

Semifinale:
METANOIA – LIBERTATEA 4 – 1
RUDOLF WALTER – MEMORIALUL REVOLUȚIEI 6 – 2

Finala mică:
MEMORIALUL REVOLUȚIEI – LIBERTATEA 5 – 7 D.Prel. (4 – 4 după timpul regulamentar)

FINALA:
RUDOLF WALTER – METANOIA 9 – 0

PREMII:
LOCUL 1: RUDOLF WALTER
LOCUL 2: METANOIA TIMIȘOARA
LOCUL 3: LIBERTATEA ´89
LOCUL 4: MEMORIALUL REVOLUȚIEI
PREMIUL FAIR-PLAY: CENTRUL ONEȘTI 3 TIMIȘOARA
CEL MAI BUN PORTAR: ORBAN ALIN-TRAIAN (LIBERTATEA ´89)
GOLGETER: RÂMNEANȚU PETRE (RUDOLF WALTER)
CEL MAI TEHNIC JUCĂTOR: GULAN SIMION (METANOIA TIMIȘOARA)

[foogallery id=”1558″][:]