fbpx

[:ro]

Asociaţia Memorialul Revoluţiei din Timişoara, în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara, a organizat a XI-a ediție a competiţiei sportive de minifotbal “Cupa Memorialul Revoluţiei”, acţiune care face parte din Programul manifestărilor comemorative/ Aniversarea a 29 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. Competiția angrenează tineri din instituţii de stat sau ONG-uri care se ocupă de copii și tineri defavorizaţi din punct de vedere social (orfani din revoluţie, tineri proveniţi din orfelinate, centre de re-educare minori/ penitenciare, copiii străzii, etc.) precum şi echipe ale unor asociaţii revoluţionare şi mass-media din Timişoara.
Rudolf Walther si Metanoia au jucat din nou finala și la fel ca anul trecut a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a fi desemnată învingătoarea, de data aceasta mai inspirați fiind cei de la Rudolf Walther. Deși a pierdut primul meci din grupă împotriva Memorialului Revoluției, echipa Rudolf Walther a caștigat apoi următoarele jocuri, pentru ca apoi să conducă mare parte din finală, fiind egalați pe final de echipa Metanoia. Aceasta din urmă este chiar echipa națională de fotbal de stradă a României, condusă de Mihai Rosuș, proaspăt revenită de la Campionatul Mondial din Mexic, unde a ocupat un onorabil loc 18 din 40 de echipe.
Revenind la competiția noastră, o figură frumoasă a făcut și Centrul de Plasament Lugoj, condusă de domnul profesor Buciu Tiberiu, care s-a clasat în grupă la egalitate cu învingătoare și cu Memorialul Revoluției, fiind la un pas de semifinale, diferența făcându-se la golaveraj, precum și echipa Penitenciarului Timișoara, care a priedut un singur meci din cele 6 disputate.
Meciurile preliminare s-au desfășurat sâmbătă, 8 decembrie, la Arena Carlo, iar fazele finale duminică 9 Decembrie, la Sala Constantin Jude (Olimpia) din Timișoara.
Participanții au primit pachete de Crăciun, diplome, cupe, echipament, mingi și tricouri cu inscripția ֦„Eroii nu mor niciodată!” și „Respect 89”.
Iată remarcații acțiunii: cel mai bun jucător: Foldi Robert (Metanoia), cel mai bun portar: Alin Orban (Memorialul Revoluției), premiul Fair-Play: Penitenciarul Timișoara, locul IV: Memorialul Revoluției, Loc III: Penitenciarul Timișoara, Loc II: Metanoia, Loc I: Rudolf Walther.
Mulțumim pentru sprijinul acordat Primăriei Municipiului Timișoara, sponsorilor Aquatim, Gallprint, dr. Mihai Drăgoi, precum și celor implicați în buna organizare a competiției: dl. Mihai Rosuș (presedintele Federației Române de Fotbal de Stradă), dl. Bânciu Ioan, dl. prof. Costel Balint și dl. prof. Pinzhoffer Harald, toți din partea Memorialului Revoluției.

Iată rezultatele înregistrate:

SÂMBĂTĂ, ARENA CARLO, grupe preliminare:
Rezultate GRUPA I: Penitenciarul Timișoara – Centrul de Plasament Lugoj 6-2, Team Challenge – Timișoara 700 0-3, Centrul de Plasament Lugoj – Team Challenge 3-0, Timișoara 700 – Penitenciarul Timișoara 0-5, Centrul de Plasament Lugoj – Timișoara 700 6-5, Team Challenge – Penitenciarul Timisoara 0-3. Grupa II: IT – Centrul Vieții 2-1, Memorialul Revoluției – RPC LIBERTATEA 89 5-1, Centrul Vieții – RPC LIBERTATEA 89 0-3, IT – Memorialul Revoluției 1-5, Centrul Vieții – Memorialul Revoluției 0-3, RPC LIBERTATEA 89 – IT 2-5

DUMINICĂ, SALA OLIMPIA
Metanoia – Penitenciarul Timișoara 7-1, Rudolf Walther – Memorialul Revoluției 1-2, Metanoia – IT 6-0, Rudolf Walther – Centrul de Plasament Lugoj 6-1, Penitenciarul Timișoara – IT 4-0, Memorialul Revoluției – Centrul de Plasament Lugoj 1-2

Semifinale:
Memorialul Revoluției – Metanoia 1-3, Rudolf Walther – Penitenciarul Timișoara 5-3

Finala Mică: Penitenciarul Timișoara – Memorialul Revoluției 4-2
FINALA: Rudolf Walther – Metanoia 5-4 d.l.d (3-3)

[foogallery id=”3317″]

[:]