fbpx

[:ro]Programul comemorărilor Asociaţiei şi a Muzeului Memorial în perioada activităţilor comemorative din Decembrie 2020

 

11 decembrie

La ora 12,00 la sediul Asociației Memorialul Revoluției va avea loc lansarea ultimelor patru cărți apărute la Editura Memorialul Revoluției (coordonator Gino Rado):

* După 30 de ani, Moștenirea otrăvită a comunismului;

* Revista Memorial 1989, numerele 25 și 26;

* Buletinul Științific și de Informare nr. 2, o culegere de texte traduse în limba germană (texte din revista Memorial 1989, nr.11-20).

 

16 decembrie

Ziua Porților deschise la Memorialul Revoluției între orele 8,00 – 18,00. Cu acest prilej se primesc oaspeţi, revoluţionari, lideri politici, personalităţi de prim rang în vizită.

 

18 decembrie

Se organizează un pelerinaj la Monumentele dedicate Eroilor pe locurile unde au  căzut Martirii timișoreni. Pelerinajul va începe la ora 10,00 la Memorialul Revoluției, cu o slujbă de pomenire  ținută în Capela Eroilor Revoluției, apoi între 10.30-13 se va pleca pe traseul stabilit, la monumentele  Eroilor, unde se vor depune coroane de flori şi se vor aprinde lumânări.

 

La ora 15 vă așteptăm la prezentarea expoziției Noi nu uităm, Remind Mapping 89, curator Alina Szatmari. Evenimentul va avea loc la Galeria 89, din incinta Memorialului Revoluției.

 

19 -21 decembrie:

Urmaşii şi membrii familiilor îndoliate vor face un  Pelerinaj la Bucureşti „Pe urmele martirilor şi a Cenuşii Eroilor timişoreni” dispăruţi în Revoluţia din Decembrie 1989. Se vor depune coroane în Piaţa Universităţii, la monumentul din Piaţa Victoriei, la Crematoriul „Cenuşa”, la Cimitirul Eroilor Tineri şi la Popeşti-Leordeni, unde se va oficia o slujbă de pomenire la Biserica monument de lângă gura de canal Castaforum (locul în care s-a aruncat cenuşa Eroilor Martiri timişoreni dispăruţi în Revoluţia de la Timişoara). Programul poate prevedea și alte evenimente comemorative.

[:]