#Eroii-nu-mor-niciodata

Asociația Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989 din Timișoara

Cinstim și păstrăm vie memoria Eroilor-Martiri și oferim adevărul despre evenimentele din Decembrie 1989.

#Eroii-nu-mor-niciodata

Asociația Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989 din Timișoara

Cinstim și păstrăm vie memoria Eroilor-Martiri și oferim adevărul despre evenimentele din Decembrie 1989.

Program de vizitare în perioada 1-5 iunie

În perioada 1-5 iunie, Memorialul Revoluției va fi deschis zilnic între orele: 10:00 – 18:00 From 1-5 june, The Memorial of the Revolution will be open daily between the hours:  10:00 – 18:00 (Last visitor: 30 min. before closing).  

Vernisarea expoziției „Spre calea oarbă: Comunism și dictatură în Albania (1944-1991)”

Memorialul Revoluției din Timișoara vă invită vineri, 19 mai 2023, la ora 14, la  vernisarea expoziției: „Spre calea oarbă: comunism și  dictatură în Albania  (1944-1991)”, realizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie din Albania. La vernisaj  alături de...

„Revoluția” română din 1989 – oglindită în mass-media din Germania, Austria și Franța

„Revoluția” română din 1989 – oglindită în mass-media din Germania, Austria și Franța Prelegere la Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 din Timişoara, 12 mai 2023 Prelegerea va începe cu câteva reflecții asupra percepției politice și științifice a României în...

Expoziția „COPILĂRIA ÎN GULAG”

Expoziția „COPILĂRIA ÎN GULAG” prezintă imagini foto-documentare care reflectă viața copiilor basarabeni condamnați la deportare, foamete, rusificare, îndoctrinare și excizare forțată din propriile familii în baza politicilor represive ale regimului totalitar-comunist...

Un an plin de evenimente la Memorialul Revoluției

Un an plin de evenimente la Memorialul Revoluției! Cele mai importante dintre acestea sunt cuprinse în programul din imagine. Pe lângă aceste expoziții temporare, puteți vizita și expozițiile noastre permanente, dedicate Revoluției Române din decembrie 1989. Vă...

Programul „Școala Altfel”

Sute de elevi ne trec pragul zilnic în cadrul programului „Școala Altfel”. Vă așteptăm și pe voi să aflați lucruri interesante despre istoria recentă a României și Europei.

Vizita unei delegații importante de la Ambasada SUA în România

Sâmbătă, 18 februarie am avut plăcerea de a primi vizita unei delegații importante de la Ambasada SUA în România, condusă de Excelența Sa, Kathleen Kavalec, noua ambasadoare a SUA.

Expoziția „Pete de culoare ale cotidianului afișat în epoca lui János Kádár”

Asociația Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989 din Timișoara prezintă în parteneriat cu Muzeul Național din Budapesta expoziția „Pete de culoare ale cotidianului afișat în epoca lui János Kádár (1857-1989)”. Vernisajul expoziției va avea loc la sediul asociației...

Piesa de teatru: „ieri Și astăzi”

ieri Și astăzi aduce în lumină situații limită din perioada comunistă a României, cinci scene în care moartea te paște la orice pas sau devine, uneori, o metodă de salvare dintr-un mediu în care teroarea a devenit cuvânt de ordine. Cinci momente de intermezzo în...

Expoziția „Romlag 1945-1965”

Duminică 19 februarie, a fost vernisată expoziția „Romlag 1945-1965”, realizată de către Muzeul Ororilor Comunismului din România.   Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat...
Noutăți

Ultimele evenimente

Accesează ultimele evenimente, anunțuri și articole scrise de Memorialul Revolutiei.

Programul „Școala Altfel”

Programul „Școala Altfel”

Sute de elevi ne trec pragul zilnic în cadrul programului „Școala Altfel”. Vă așteptăm și pe voi să aflați lucruri...

Proiecte și parteneriate

Centrul național de documentare, cercetare și informare

Despre revoluția română 1989 din România care activează în cadrul Asociației Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989 din Timișoara.

www.cercetare-memorialulrevolutiei1989.ro/

Editura Memorialul Revolutiei 1989

a fost înființată în anul 2010 în cadrul Asociației Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie din Timișoara  și promovează activitatea cercetătorilor care se documentează din baza de date a asociației.

www.editura-memorialulrevolutiei1989.ro/

Shop online al Memorialului Revoluției

Magazinul online al Memorialului Revoluției din 1989 pune la dispoziție o serie de accesorii personalizate și o metodă de donație online. Puteți găsi aceste accesorii și fizic, la locația Memorialului.

www.shop.memorialulrevolutiei.ro/

Despre Noi

Asociaţia Memorialul Revoluţiei a fost înfiinţată la data de 26.04.1990 cu scopul de a cinsti și a păstra vie memoria Eroilor-Martiri și pentru aflarea adevărului despre evenimentele din Decembrie 1989

Avem nevoie de susținerea dumneavoastră. Redirecționați din impozit către noi.

Suntem un ONG care promovează istoria recentă a României și păstrează vie memoria Eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989, prin care România a fost eliberată de comunism.

 

  • Apel către persoanele juridice. Vă rugăm să redirecționați către noi 20% din impozitul pe profitul firmei.
  • Apel către persoanele fizice: Vă rugăm să direcționați către noi 3,5% din impozitul pe venit

Orar - Program de vizitare

Memorialul Revoluției din Timișoara oferă vizitatorilor noștri o trecere în revistă a unor momente importante din istoria recentă a Europei și a României.

Luni – Vineri: 08-18

Sâmbătă: 10-18

Duminică: 10-18

Ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!

Activități

1. Activități de comemorare a Eroilor-Martiri, conservare și punere în valoare a evenimentelor din istoria noastră recentă.

2. Cercetarea documentelor referitoare la Revoluţia Română şi informarea opiniei publice cu privire la rodul acestei cercetări. În acest scop ne folosim de diverse modalităţi de informare publică.

3. Încă de la începuturile sale, Memorialul Revoluţiei a sprijinit o multitudine de manifestări artistice şi culturale, organizând în spaţiul propriu diverse expoziţii şi simpozioane.

Programul Școala Altfel

Dacă e „Școala Altfel”, vizităm Memorialului Revoluției! Sute de elevi ne trec pragul.

În cadrul programului ,,Școala altfel” am fost vizitați de elevi de la următoarele școli: Colegiul Național Ana Aslan, Școala Gimnazială Beregsău Mare, Colegiul Național Moise Nicoară Arad, Liceul Teologic Ortodox Sfântul Antim Ivireanul Timișoara și Liceul Teoretic Gătaia. Aceștia au fost ghidați în sălile noastre expoziționale de către colegii noștri Simona Mocioalcă și Răzvan Stoicovici și au vizionat filmul documentar „Noi nu murim”.

Capitala Culturală Europeană 2023

Expoziții permanente

La Memorialul Revoluției găsiți Expoziția permanentă „REVOLUȚIA DE LA TIMIȘOARA DIN 15-22 DECEMBRIE 1989”, realizată cu sprijinul financiar al FUNDAȚIEI KONRAD ADENAUER.

După un concept artistic al doamnei arhitect Silvia Tripșa, expoziția este alcătuită din șapte săli care reprezintă momentele cheie ale revoluției de la Timișoara din perioada 15-22 decembrie 1989.